vrijdag 4 november 2016

4 november 2016

Vandaag werk ik nog 1 keer ons blog bij. Met de kinderen heb ik afgesproken dat we een schema maken wie de foto's maakt en wie thuis een stukje tekst maakt over wat we die dag gedaan hebben. De tekst wordt uiterlijk maandag naar mij gemaild en daarna met de foto's op het blog geplaatst. Ons blog kan bijna op de website. Ik heb helaas van twee ouders nog geen reactie ontvangen.


We zijn begonnen met het kwaliteitenspel. Er waren kaarten met kwaliteiten/talenten waar de kinderen uit konden kiezen; ook de 21th century skills staan daarbij. Iedereen kon kiezen welk talent bij je past. Dit werd opgeschreven op een placemat en met elkaar gedeeld. Deze werkvorm hoort bij coƶperatief leren.

Daarna volgde een individuele opdracht. Kinderen kregen een kaartje van een kwaliteit en schreven op waarom zij vonden dat dit kaartje bij hen paste. De kaartjes met uitleg werden aan elkaar gepresenteerd.

We hebben de kennis over leren leren en mindmappen opgehaald en toegepast op de Nieuwsbegrip tekst van deze week over de aardbeving in Italiƫ. Dit was een samenwerkingsopdracht.
Tot slot hebben we met veel positieve woorden de middag afgesloten. Volgende week helaas geen plusklas en de week daarna hopen we te kunnen starten met de pittige plustoren.