maandag 19 december 2016

Vrijdag 16 december


Tekst: Nika
Foto's: Kristel
Proefje met ballon

Proefje met verrekijker maken

Proefje met zeepbel in zeepbel blazen

Het proefje is gelukt

Deze vrijdag (16 december) waren de groepjes bezig met het afronden van hun onderwerpen. Alsnog kon er hard aan gewerkt worden!

Kaylee, Annabel en Else hadden zelf spulletjes meegenomen om super  gave proefjes uit te proberen, zoals een ei in de fles smelten. Ze hadden een glazen fles, waarvan de dop er werd afgedraaid. Op de bovenkant legden ze een hardgekookt ei. Door een lucifer in de fles te leggen, smolt het ei de fles in!

Flint, Kristel en Gwen vonden proefjes doen ook leuk. Ze besloten er ook een aantal te doen. eentje daarvan was: een satéprikker in een ballon steken zonder dat hij knapt! Ze hadden een aantal ballonnen opgeblazen en maakten daar rustig een klein gaatje in met een satéprikker. Nu staken ze door de andere kant ook met dezelfde satéprikker, ….. en tadaa! Super gaaf! Zonder dat de ballon knapte ging de satéprikker er doorheen.

Naast de groepjes, die aan de proefjes hebben gewerkt, was het groepje van Esperanza, Zoë en Nika helaas nog niet helemaal klaar met het reclamespotje. Na de vakantie hebben wij het project hoogstwaarschijnlijk ook af! Tot na de vakantie!

 

Nika