maandag 13 februari 2017

Vrijdag 3 februari

Tekst: Annabel
Foto's: Nika


Werken met de techniek toren:Nika, Esperanza en Zoë hebben vandaag een spel gemaakt met elektriciteit. Ze hebben met papier, splitpennen en elektriciteitsdraadjes het spel kunnen maken. Ze deden de splitpennen door het papier en schreven daar de sommen bij. En aan de andere kant van het papier schreven ze de antwoorden door elkaar op. Bij de antwoorden deden ze ook weer splitpennen. Aan de achterkant van het papier zaten de som en het goede antwoord aan elkaar met een elektriciteitsdraadje. Als je met een ander draadje de som en het juiste antwoord aanraakt gaat het lampje branden. Dit komt omdat dan de stroomkring rond is.
Flint Gwen en Kaylee hebben hun tandpasta afgemaakt, dit is ook een opdracht uit de techniektoren. Ze hebben het toen het klaar was ook nog in de tubes gedaan. Dit hebben ze gedaan met een papiertje wat ze hebben opgerold. Zo konden ze het makkelijk in de tubes knijpen. Maar de tandpasta was niet helemaal gelukt want hij smaakte naar zeep.


Kristel Else en ik hebben weer gel gemaakt. We namen de volgende ingrediënten: 100 ml water, gel vormer en conserveringsmiddelen. Eerst nam je het water daar deed je 4 druppels conserveringsmiddel bij. Nu kon je er ook nog kleur en geur stoffen bij doen. Nu moest je goed roeren. En daarna moest de gel vormer erbij en dit moest je ook weer heel goed roeren.
Nu was het tijd om te wachten en als het hard was kon het in de potjes. Wij hebben 4 kleuren gemaakt.
De volgende dag heb ik de gel ook nog op mijn broertjes zijn haar getest en het deed het erg goed.