vrijdag 16 december 2016

Vrijdag 9 december

Tekst: Kaylee
Foto's: Gwen


weer een middag plusklas.
we zijn vanmiddag weer verder gegaan met de mapjes van de pittige plustoren.
het team van Nika is verder gegaan met filmen voor hun opdracht een reclame maken.
het team van Else is verder gegaan met de proefjes bak. ze hebben drie proefjes vandaag gedaan en twee proefjes heeft het team van Gwen ook aan mee gedaan toen ze klaar waren met hun eigen map die ze ook hebben gepresenteerd. het eerste proefje was.  een proefje om te kijken  hoeveel kleuren er in 1 kleur zit. dit moet je doen je hebt een witte koffiefilter nodig. dan knip je de 2 laagjes van elkaar af daarvan knip je een strookje van 2 centimeter dik. je pakt twee stiften aan allebei de kanten zet je een stipje. dan prik je met een sate prikker door het midden van het strookje je legt de sate prikker op een glas waar ongeveer 3 centimeter water in zit zodat de koffiefilter het water raakt maar het stipje mag niet het water raken. je laat het strookje er even in zitten en dan zie wat er gebeurd dan doe je de andere kant en laat je die een tijdje staan.
het tweede proefje was hoe je je armen omhoog kan laten gaan zonder dat iets doet. het zit zo ga tussen een deuropening staan druk je handen tegen de zijkanten aan doe dat 30 tellen. stop dan en dan gaan je armen vanzelf omhoog.
het derde proefje was hoe je grote bellen blaast in een beker. doe wat water in een glas doe in dat water een druppel afwasmiddel. pak een rietje en blaas in het glas met het rietje. en kijk wat er gebeurd wij hebben het ook gedaan bijna heel het klaslokaal lag vol met sop dus kijk maar even eerst voor een goede plek als je het een keer ook gaat doen. het team van Nika heeft een filmpje opgenomen voor de klas van groep 3 | 4. ze hebben ook met white boards gewerkt.
het was een drukke maar ook een leuke plusklas middag weer!


groetjes Kaylee.


Proefje met kleuren

Een game maken

Presentatie van de game

Werken aan de reclamespot

Proefje met zeepsop

Deze proef was zo leuk ...

dat iedereen deze wilde doen ...

en na afloop het hele lokaal een sopje had.